6 קוקטיילים מושלמים לחתונות

הייאנד אולם אירועים בתל אביב מזמין אותך לפגישת היכרות אצלנו במקום!
צרו קשר

"היום קוקטייל באירוע הוא משהו יותר כיפי מלשתות וודקה-רדבול ולשמוע את "בלבלי אותו" ברקע", מספר המיקסולוג מאור נונברג. "זה מביא גם סוג של קלאסיות, איזה עידון מסוים. אתה מחזיק קוקטייל מרטיני, או סנגרייה נעימה, או סאוור כיפי—זה משהו שמשנה קצת גם את איך שאתה מבלה באירוע עצמו".

נונברג נמצא בתחום האלכוהול כבר 11 שנה. היום הוא מהבעלים של הג'ספר בר: בר הקוקטיילים החריף בדיזינגוף, חלק מהגל החדש של ברים כמו האימפריאל בר והבל בוי. הקאמבק של הקוקטיילים הקלאסיים גולש גם לחתונות, והרבה זוגות כבר לא מסתפקים ב-"בר אקטיבי" עם צ'ייסרים במבחנות, אלא רוצים לקבל את האורחים שלהם עם משהו יותר שווה—ואנחנו לא מדברים על סקס און דה ביץ' ופליימינג למבורגיני. ג'ספר נכנסו גם לעסקי החתונות כדי לרקוח קוקטיילים מרהיבים גם לדודה והדוד, ואחראים בין היתר על בר הקוקטיילים המשובח ב-&HIGH. כדי להכניס גם אתכם לעניינים, ישבנו עם נונברג לדרינק וקיבלנו ממנו שישה המלצות לקוקטיילים מושלמים לחתונות.

post-image-1

1. אפרול סנגריה

כדאי להיכנס לחתונה ברגוע ולהתחיל עם משהו נעים—אפשר לדפוק את הראש אחר כך על הרחבה. לכן הקוקטיילים שהכי מתאימים לחתונות הם קלילים יותר שמבוססים על אפריטיפים (משקאות אלכוהולים שנוהגים לשתות כמתאבנים) וביטרים מעוררים (אלכוהול שהוכן עם עשבי תיבול—שום קשר לאבי ביטר). האפרול סנגריה מתאים בול. מכינים אותו מאפרול (ביטר אפריטיף איטלקי), יין לבן, אפרסקים, ורוזמרין. מתקבל דרינק מתקתק שעושה טוויסט על הסנגריה הישנה והטובה, סוג של "אולה" רק באיטלקית.

2. הקוסמופוליטן

רגע, קוסמו זה לא כזה ניינטיז? זה לא הדרינק הורוד ההוא שארבעת הנשים שתו בלי הפסקה בסדרה "סקס והעיר הגדולה"? נכון—ואנחנו אוהבים אותו (וגם את סמנת'ה). אניוויי, הקוסמו הומצא בניו יורק בשנת 1993 ומורכב מוודקה, טריפל סק, מיץ אוכמניות, ומיץ ליים טרי. למרות התדמית הנשית של הקוקטייל, גם גברים אמיתיים לוגמים אותה באהבה רבה, רק אולי בכוס אחרת שלא תפגע להם יותר מדי בתדמית המטרוסקסואלית.

post-image-3

3. ג'זמין

דרינקים בחתונה אמורים ללוות אותך אל תוך האירוע: לתת טעם טוב בפה, לעזור לשחרר את העניבה, וגם לגרום לך להראות כמו מישהו שמבין עניין. הג'זמין, קוקטייל שגם הוא הומצא בתחילת שנות התשעים, עונה על כל התנאים האלה. משלבים ג'ין וקמפרי עם פסיפלורה ומיץ לימון ומקבלים משקה ורדרד שאולי נראה דומה לקוסמו, רק שהוא בעל מרירות כיפית ומתקתקות קלה.

4. מונטנגרו סאוור

בזמן שיש נשיקות וחיבוקים וקריאות "היי מאמי" צריך משהו שייתן הפוגה קלה מהמינגלינג. קחו רום קובני, סירופ שקדים, ורמוט, ותוסיפו טיפה חמיצות וביטרים, ויצא לכם מונטנגרו סאוור: משקה אוורירי ונעים בטעם מרציפני קל. לאפקט מקסימלי, מומלץ להוסיף מקל קינמון, נענע, והרבה קרח. רק אל תשכחו לנקות מדי פעם את הליפסטיק של הסבתות מהלחיים.

5. פרנץ' ‘75

אם אמרנו שהקוקטיילים הקלאסיים מתקמבקים, אז קבלו קוקטייל שהומצא במלחמת העולם הראשונה בפריז, קוקטייל שאמרו שהקומבינציה שלו בועטת כל כך חזק שזה מרגיש כאילו יורים עליך עם תותח שדה צרפתי 75 מילימטר. טוב, אולי רפרנסים מ-1915 כבר לא כאלה רלוונטיים, אבל השילוב בין ג'ין, סוכר, לימון, ויין מבעבע יבש כנראה יעזור לכם להבין למה הם התכוונו.

6. &HIGH אייס טי

זוכרים את הלונג איילנד אייס טי שדפק לכם את הראש בסוף התיכון? ובכן, הוא חוזר בגרסה חדישה ומחודשת שהוכנה במיוחד עבור &HIGH. האייס טי הזה משלב בין ג'ין, מלפפונים, אפרסקים, ואנגוסטורה ביטרס. למקרה שלא הכרתם, נעים מאוד, אנגוסטורה הוא משקה תבלין מריר שמגיע מהאי הקריבי טרינידד וטובגו ועושה לאלכוהול את מה שחומץ בלסמי שחור עושה לבישול. כמ שדשא עם חומץ בלסמי יהיה טעים, כך אנגוסטורה תמיד משדרג קוקטייל ועוזר לאזן מתיקות עם קצת מרירות לכדי טעם מושלם.

הייאנד אולם אירועים בתל אביב מזמין אותך לפגישת היכרות אצלנו במקום!
צרו קשר

CHECK OUT OUT TLV URBAN VENUES