איזה כיף שפנית אלינו. נדבר ממש בקרוב, אנחנו כבר מתרגשים!
עד אז, בשאר המקומות של קבוצת דינמו יצא לך לבקר?
ערן זינו, השף של קייטרינג ”High& Kitchen" של הייאנד, ואחד מאנשי המקצוע המוערכים בתחומו, מספר לנו על משנתו באוכל לאירועים וקובע מה באמת חשוב בבחירת קייטרינג לחתונה
1. מה חשוב היום? חשוב מאוד
החלטתם להתחתן? מזל טוב. השלב הבא הוא לחפש אולם אירועים מתאים ולקבוע תאריך, יום בשבוע ועונת שנה מועדפת. "לבחירה של היום בשבוע יש משמעות לגבי אופי החתונה" אומר ערן זינו השף של הייאנד, "לאירוע ערב באמצע שבוע יש אופי אחר מחתונת שישי צהריים או שבת אחר הצהריים. הבחירה ביום ובעונה משפיעים על התפריט ועל אופי האירוע. אישית אני חושב שיש קסם מאוד מיוחד באירוע שמתקיים בשבת אחר הצהריים, כמו בהייאנד, זאת מתנה, ולא מעט זוגות מפספסים את החוויה המגניבה הזו"
2. האוכל הוא המסר: תשקיעו בנושא ולא בכמות
זוכרים את החתונה שהיה בה כל כך הרבה אוכל שלא הספקתם לטעום? או החתונה עם הבחירות המוזרות של התפריט? "אני אוהב שפע, אבל חושב שיש איזון דק מאוד של כמות האוכל שהאורחים יכולים להכיל. באופן אישי, אני משתדל להימנע מתפריט שהוא במהותו הרבה אוכל, ומאמין שכמות אוכל קשורה לחוויה ולמה שהאורח יכול לקלוט. כמו בפרסומות או בעולם תוכן שבו חשוב להעביר מסר, כך גם בבחירות האוכל בקייטרינג לחתונה: מגוון רחב מדי של אפשרויות משאיר את האורח עם יותר מדי גירויים ועם התחושה הזאת תגיע גם הרגשת פספוס. חשוב להבין שהאורחים שלכם לא פנויים פיזית ורגשית להכיל את כל כמויות האוכל ולחוות את כל הטעמים כולם. לכן חשוב להשקיע בנושא עצמו, לבחור מספר סגנונות מצומצם, ולהרחיב ולהעמיק את הנושא אותו בחרתם. למשל אם בחרתם בדגים, תוכלו להגיש לאורחים סוגים שונים של דגים, בטקסטורות ומרקמים שונים, ולתת ביטוי שונה ואינטרפרטציה אחרת לאותו רעיון. במקום להתפזר על עשרות מנות, תוכלו להעמיק בנושא. אם בחרתם בירקות, תעמיקו בהם".
3. חלבון מהחי הוא לא העיקר בקייטרינג לחתונה
"כמעט לכל זוג שאני פוגש אני נושא את "נאום החלבונים", מכיוון שיש בארץ תפיסה מיושנת על חלבון מהחי. לא מעט זוגות הופכים את הסטייק, דג או העוף לחלק החשוב והמרכזי בתפריט, אבל בעיני מדובר בחלק הטריוויאלי והברור מאליו ולכן גם הפחות מעניין מבחינת החוויה שיש לקייטרינג לחתונה להציע. מה שמעניין באמת הוא המרכיבים מסביב, גם כערך תרבותי, חינוכי ובריאותי, אני חושב שצריך לתת משקל יתר לאוכל שמלווה את החלבונים: ירקות צלויים, פחמימות וקטניות. אני לא מזלזל בחלבון מהחי, הסטייק חשוב וקייטרינג מקצועי מקפיד על חומר גלם איכותי, אבל מה שמסביב חשוב לא פחות. הביטוי האמיתי נמצא בכל אותו אוכל שעוטף את החלבון".
4. הסוד לבחירה המדויקת והנכונה של קייטרינג לחתונה הוא אתם בעצמכם
"אני לא חושב שלזוגות יש את הכלים לבחור באמת, כי בסופו של דבר מי שיודע באמת ומבין הוא הקייטרינג שיש לו ניסיון של עשרות שנים באירועים והוא מבין יותר בהתאמות הנדרשות. מה כן נדרש מהזוג? לעשות את ההתאמות לטובת הקהל ולא פחות חשוב, אולי הכי חשוב הביטוי האישי שלהם. רוב הזוגות מתעסקים בלדאוג שיהיה אוכל לכולם, לדודה הצמחונית ולחברה שלא אוכלת גלוטן, אבל הסוד לתפריט נכון בקייטרינג לחתונה הוא הזוג בעצמו. בחרו תפריט ומנות שמייצגות אתכם, שאתם אוהבים: החכמה היא להתאים את התפריט אליכם ולא אל האורחים. לכל אחד יש את הזהות הקולינרית שלו, תחשבו איך האוכל רלוונטי עבורכם. כשאני פוגש זוג, השאלה הראשונה שאני שואל אותם היא "איפה אתם אוהבים לאכול", זה נותן לי הבנה איך לייצר תפריט שמייצג את הזוג, וזה מה שחשוב באמת"
5. תפריט טבעוני ונטול גלוטן? חשוב לא פחות
הטבעונות והצמחונות הם כבר מזמן לא טרנד והם כאן כדי להישאר "חייבים לבחור גם מנות טבעוניות, ומנות ללא גלוטן בתפריט, ולתת מענה לכולם, אבל עם זאת חשוב לא לאנוס את הקהל עם תפריט שהוא רק טבעוני, למשל. אני חושב שזה התפקיד של הקייטרינג לתת מענה מקצועי ואיכותי עם מנות מגוונת כחלק מהחבילה הכוללת.
6. מה ההבדל בין חתונת חורף לחתונת קיץ? חומרי הגלם
תבשיל בשר קדירה מתאים לחורף וסביצ'ה פחות? תחשבו שוב. "לא מעט מבחירות של תפריט בחתונת חורף נובעות משיקולים של מיתוג או תדמית. למרות החקלאות המודרנית, היבוא והחממות, אנחנו השפים, קודם כל נשענים על חומרי גלם מקומיים. בחורף אנחנו משתמשים יותר בירקות שורש, בירוקים ובפירות כמו תותים או פירות יער. החורף מאופיין באוכל ירוק, בריא ורענן, מלא במים כמו זנים של תפוחי אדמה חדשים שנכנסו. לגבי הבחירה של המנות, יש משיכה לצלי בשר כמאכל מחמם, אבל אני חושב שצלי לא שייך לעונה, אלא תלוי באופי של האירוע ובמקום שלו בתוך הארוחה".
7. חתונה אקולוגית: לכבד את חומרי הגלם ואת הסביבה
לא בטוח שחשבתם על זה, אבל קייטרינג הוא תחום לא פשוט ברמה המוסרית עם כל כמות האוכל שנזרקת סביב חתונה ממוצעת. "לי אישית מאוד קשה בתחום הזה בתור שף, אני מבין את הצורך, אבל החלום שלי היא לייצר אוכל מעולה, בכמויות נורמאליות. אני מאמין שאפשר לייצר תפריט מדהים שכולל ארוחה מגוונת ועשירה מבלי לפרק את הארנק של הזוג ואת הטבע והסביבה. אני מאוד מקווה שהזוגות יהיה מספיק אמיצים ויביאו את השינוי. אולם האירועים מושפע מהבקשות והצרכים השטח של זוגות, אותם אלו שיבחרו תפריט לחתונה שעושה טוב יותר לסביבה, במינונים נכונים ואחרים.
קרדיט תמונות: צילום: שי-לי עוזיאל, סטודיו פינגווין